Degiro review en Etoro review

Als je op zoek bent naar een broker die het beste aan je wensen voldoet, dan is het handig om een aantal brokers met elkaar te vergelijken. Op die manier zet je per broker alle voor- en nadelen op een rijtje. Er zijn twee brokers die nu besproken worden, een Degiro review en Etoro review. Zo kun je kijken of deze brokers wat voor jou zijn. Zeker als je net gaat beginnen met beleggen, is het handig om een account af te sluiten bij een broker die niet te ingewikkeld is. Zo is het zelfs mogelijk om bij sommige brokers een demo account te openen, zodat je kunt oefenen met beleggen. Hieronder lees je een Degiro review

Degiro review

Hier lees je een Degiro review. Degiro bestaat al sinds 2008, maar eerst richtte dit bedrijf zich alleen op professionele partijen. Sinds 2013 is Degiro echter ook te gebruiken door particuliere beleggers, en inmiddels zijn ze uitgegroeid tot de grootste broker ven Europa. Ook zijn ze de marktleider in Nederland. Er zijn meerdere beleggingsmogelijkheden bij Degiro, waaronder aandelen, beleggingsfondsen, ETF’s, obligaties, turbo’s en buitenlandse beurzen. Dit zijn slechts een aantal van de beleggingsmogelijkheden die Degiro heeft. Ze hebben zeker een uitgebreid aanbod aan handelsmogelijkheden, vooral als je het vergelijkt met een aantal andere brokers. Dit is een pluspunt bij Degiro. Daarbij is het een Nederlandse broker en de kosten zijn relatief laag. Hieronder lees je een Etoro review.

Etoro review

Hier lees je een Etoro review. Etoro bestaat een aantal jaar langer dan Degiro, namelijk al sinds 2006. Miljoenen klanten hebben al gebruik gemaakt van hun platform, om online te beleggen. Het fijne van dit platform is dat ze een sociale sectie hebben. Dit houdt in dat klanten zelf kunnen gaan beleggen, en ze kunnen ook andere beleggers volgen. Etoro is dus zeker een goede broker voor iemand die net begint met beleggen, omdat je bij andere beleggers kunt kijken naar hun strategieën. Deze kun je dan zelf overnemen als beginnende belegger, als de strategie bij je past. Het is wel zo dat je dan vertrouwen moet hebben in de belegger die je volgt, want het is dan natuurlijk niet je eigen strategie. Het aanbod in handelsmogelijkheden is bij Etoro een stuk kleiner dan bij Degiro, je kunt hier namelijk beleggen in aandelen, ETF’s, CFD’s en buitenlandse beurzen. Dit hoeft in principe niet uit te maken, als je bijvoorbeeld alleen in aandelen gaat beleggen zijn beide brokers een goed idee. Etoro heeft veel educatiemogelijkheden, maar is wel een relatief dure broker. Voor welke broker ga jij?

Dit vind je misschien ook leuk...