De voor- en nadelen van een duo rolgordijn

Ver terug in de tijd hadden we luiken voor onze ramen om de kamer te kunnen verduisteren, maar dat is allang verleden tijd. Door de jaren heen zijn er veel verschillende dingen om voor de ramen te hangen voorbij gekomen. Hoewel ramen prachtig zijn en zorgen voor veel licht in je huis, hebben ramen natuurlijk ook zo zijn nadelen. Zo heb je veel minder privacy, omdat iedereen zo je huis in kan kijken. Je zit als het ware in een etalage. Daarnaast komt er veel zon binnen, waardoor je huis in de zomer op een kas kan gaan lijken en het snikheet wordt binnen. Ook wil je soms helemaal niet dat je huis licht is. In de zomer komt de zon al vroeg op, terwijl jij in je vakantie lekker uit wilt slapen. In dat geval is het ook verstandig om iets voor de ramen te hangen. De opties zijn eindeloos, zo kun je gaan voor gordijnen, jaloezieën, rolgordijnen of een duo rolgordijn. Een duo rolgordijn is de laatste tijd erg populair, maar wat is het nou precies en wat zijn de voor- en nadelen hiervan?

Wat is een duo rolgordijn?

Duo rolgordijnen worden ook wel roljaloezie genoemd. Enerzijds is een duo rolgordijn namelijk een normaal rolgordijn, omdat je hem door aan een touwtje te trekken naar beneden haalt. De naam roljaloezie hebben ze te danken aan het feit dat het rolgordijn bestaat uit twee beweegbare stoffen. De een is doorzichtig en de ander is gekleurd, hierdoor heeft het dezelfde look als een jaloezie.

Voordelen

Een groot voordeel van een duo rolgordijn is dat ze erg goedkoop zijn. Zware houten jaloezieën kunnen erg duur zijn, maar een duo rolgordijn is een stuk goedkoper en geeft vrijwel hetzelfde effect! Je kunt met een duo rolgordijn er namelijk ook voor zorgen dat er meer of minder licht binnen komt en dus ook hoeveel of weinig privacy je hebt. Dit kun je doen door de stoffen over elkaar heen te bewegen. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een duo rolgordijn verduisterend op maat, om het zo donker mogelijk te kunnen maken in je huis en dat is wel zo prettig.

Nadelen

Hoewel je dus kunt kiezen voor een duo rolgordijn verduisterend op maat, is dit altijd een minder verduisterende optie dan een normaal rolgordijn. Volledige verduistering is vaak onmogelijk. Ook moet je voor het ophangen van een duo rolgordijn iets handiger zijn, omdat deze alleen opgehangen kan worden met behulp van een boor.

 

Dit vind je misschien ook leuk...