Zo maak je een fijne werkkamer

Ben je iemand die veel thuis moet werken? Dan is het fijn om een mooie werkkamer voor jezelf te maken. De plek moet rustig zijn zodat je je kunt concentreren en praktisch ingericht. Zo vind je alles makkelijk terug en erger je je niet aan de rommel. Hoe zorg je ervoor dat jouw werkkamer fijn is om in te werken? In dit blog geef ik wat tips!

Rustige omgeving

Ten eerste is het fijn om in een rustige, warme omgeving te werken. Je moet je natuurlijk voor lange tijd kunnen concentreren op de kamer. Zorg er daarom voor dat het niet de rumoerigste kamer van het huis is. Ook is het fijn om te kiezen voor rustige, effen kleuren voor op de muur en de vloer. Kies bijvoorbeeld voor licht laminaat op de vloer of kies uit een mooie visgraat vloer van laminaatenparket. Deze vloeren hebben vaak een warme kleur en zijn bijna niet van hout te onderscheiden. Ook is het fijn om een simpele kleur voor op de muren te kiezen. Kies niet voor felgekleurd behang met een opvallend patroon. Het is fijn als de kamer licht is, dus wit is een hele fijne kleur voor op de werkkamer. Zeker in combinatie met veel daglicht.

Planten

Planten geven energie! Kies er daarom voor om veel planten in je werkkamer te plaatsen. Dit ziet er ook nog eens heel mooi uit. Op die manier kun je op een fijne en rustige manier je kamer decoreren, zonder dat je wordt afgeleid door te veel kleine accessoires. Koop mooie, donkere of zandkleurige potten voor de planten.

Praktische kast

Ook is het heel fijn om een praktische kast in je werkkamer te hebben. Je moet je werkspullen goed kunnen organiseren, want het is van essentieel belang dat je ze altijd terug kunt vinden. Kies voor een kast met deuren en vakjes, zodat je je spullen goed kunt scheiden en je niet afgeleid wordt door de spullen die erin zitten.

Comfortabele stoel

Mensen die thuis werken krijgen vaak snel last van rug-, schouder- en nekklachten. Dat komt omdat je de hele dag achter je computer zit. Zorg er daarom voor dat je goed achter je laptop zit. Koop een comfortabele, maar rechte stoel, zodat je niet verkeerd zit. Daarnaast is het verstandig om een laptophouder te kopen, zodat je recht vooruit kijkt wanneer je werkt. Op die manier heb je geen verkeerde houding, wat de nummer één oorzaak is van rugklachten.

Dit vind je misschien ook leuk...