Duidelijk verpakken

Je pakketjes inpakken kan een vervelend taakje zijn. Misschien bestaat je pakketje wel uit verschillende onderdelen die je niet door elkaar wil hebben. Gripzakjes zijn in zo’n situatie handig. Of je wil een pak koffiebonen versturen, een kartonnen doos is dan niet geschikt. Stazakken wel, maar waar koop je die? Deze blog gaat over het verpakken en het opsturen van een specifieke groep artikelen. Deze groep artikelen bestaat uit kleine voorwerpen als lego en elektronica en de groep voedsel. 

Lego en elektronica

Lego en elektronica pakketjes bestaan vaak uit een wirwar van kleine artikelen die je niet door elkaar wil hebben. Ze horen gescheiden te blijven zodat alles overzichtelijk is. Wanneer het in de war raakt is het een enorm gedoe om dit alles weer te scheiden. Als je elektronica gaat versturen, haal dan de batterijen uit alle elektronica en afstandsbedieningen zodat ze niet oververhit raken en gaan lekken, en bewaar ze samen op één plaats. Laad ook al je oplaadbare batterijen een paar dagen voor de versturing op. Labelen of markeren van de zakjes is ook geen slecht idee. Als je breekbare spullen verstuurd is het aan te raden om ze verpakken met piepschuim, bubbeltjesplastic of iets dergelijks. Een gripzakje is in zo’n situatie uiterst handig. Ze zijn sterk, goedkoop (per 1000 stuks ongeveer tussen de €10,00-€20,00), je kunt erop schrijven met een marker (om zo nog meer duidelijkheid te scheppen) en je kunt ze tegenwoordig zelfs krijgen van gerecycled plastic. Jij blij, je portemonnee blij, de Atlantische Oceaan blij. 

Voedsel aanschaffen is ook van belang

Voor het verpakken van voedsel is er ook een uitermate handige oplossing; stazakken. Deze zakken zie je vaak gebruikt worden voor meel, beslag mix, eiwitpoeder of koffiebonen. Je kunt ze in grote hoeveelheden aanschaffen zodat de prijs per stuk laag is. Ook zijn ze verkrijgbaar in papieren/kartonnen vorm waardoor er minder plastic gebruikt wordt. Let wel op de houdbaarheid van je voedsel. Levensmiddelen en dranken zijn allemaal tot op zekere hoogte bederfelijk. Ze moeten worden beschermd tegen extreme klimatologische omstandigheden, vochtigheid, licht en ongedierte. Je verpakking is de eerste maatregel om je product vers en lekker te houden zodat de consument maximaal van de smaak kan genieten. Het kan dus zijn dat je voor de buitenkant van de verpakking (de stazakken) een kartonnen versie gebruikt, maar dat je door de bederfelijkheid alsnog gedwongen wordt om plastic te gebruiken. Benieuwd naar meer informatie? Raadpleeg dan direct het internet.

Dit vind je misschien ook leuk...