Helemaal van deze tijd, de geschenkdoos

Tegenwoordig is het helemaal in, de geschenkdoos. Maar wat is nu precies een geschenkdoos? Het antwoord krijg je later, het is eerst goed om even te kijken naar de definitie van een geschenkdoos. Als je in het Nederlandse woordenboek zoekt naar het woord geschenkdoos vind je geen definitie. Maar gelukkig zijn de Engelse inmiddels wel zo ver en geven het het woord gift box mee. De definitie luidt dat een geschenkdoos een stevige vierkante doos is waar een geschenk is in verpakt. Een geschenkdoos biedt stevigheid en bescherming aan het geschenk en is bedoeld om de waarde van het geschenk te vergroten. 

 

Waarom een geschenkdoos kopen?

De eerste reden waarom je een geschenkdoos voor je cadeaus zou moeten gebruiken is de kwaliteit. Een geschenkdoos met een goede opvulling biedt veel bescherming voor het cadeau en houdt alles op z’n plaats. Je moet dan denken dat het cadeau beschermd is tegen het schudden, lekken en vocht dat onderweg kan plaatsvinden. Andere reden om een geschenkdoos te gebruiken is dat het duurzaam is. Je kan de doos altijd weer opnieuw en opnieuw gebruiken voor verzending. Tevens zijn geschenkdozen heel milieuvriendelijk en kunnen als ze echt afgetakeld zijn gerecycled worden. Geschenkpapier kan bijvoorbeeld niet hergebruikt worden en daarom is de geschenkdoos ideaal om te gebruiken.

 

Waarvoor gebruik je geschenkdozen?

In vroegere tijden werden geschenkdozen voornamelijk gebruikt voor de duurdere cadeaus. Vandaag de dag is de prijs van een cadeau helemaal niet meer doorslaggevend en worden geschenkdozen zelfs voor goedkopere producten gebruikt. Je kunt dan denken aan bloemen, sieraden en chocolade. Geschenkdozen zijn helemaal van deze tijd en voor veel producten te gebruiken.

 

Kies je voor geschenkdozen of geschenkpapier?

De geschenkdoos werd dus in principe alleen gebruikt voor duurdere cadeaus. Dat komt omdat fabrikanten er vanuit gingen dat cadeaus luxer verpakt zitten in een doos dan met geschenkpapier. Zo vinden zij dat een geschenkdoos een stuk meer betekenis geeft aan het cadeau en er wordt zelfs beweerd dat het de cadeauwaarde juist vergroot. Tegenwoordig is dat dus allemaal heel anders en worden ook “normale” producten vaak genoeg verpakt in luxe geschenkdozen. 

 

Conclusie wat betreft geschenkdozen

Je merkt het al dat geschenkdozen van grote waarde kunnen zijn. Zeker in onze huidige tijd worden verpakkingen steeds belangrijker en geeft het een product waarde mee. Naast die waarde is het ook nog eens erg duurzaam en kun je het recyclen.

Dit vind je misschien ook leuk...