Pimp jouw eetkamer

De eetkamer is dé plek waar je met het gezin of de familie samenkomt. Op zondagochtend geniet je hier van een croissantje met jam, op maandagmiddag eet je er een lekkere avocado sandwich en op tweede kerstdag geniet je met de hele familie van een uitgebreid diner. De eetkamer is een plek waar gezelligheid voorop staat. Om deze gezelligheid te stimuleren is het natuurlijk wel van belang dat de eetkamer er leuk uitziet. Daarom leggen we je in dit blog wat ideeën voor om jouw eetkamer te pimpen en vertellen we je waar je het beste op kan letten tijdens het pimpen. 

Stoelen

Iedereen die in de eetkamer komt eten wil natuurlijk wel comfortabel kunnen zitten. Als je een wat kleinere ruimte ter beschikking hebt, is het natuurlijk niet handig om de grootste stoelen te gaan plaatsen. Het is over het algemeen een stuk mooier om subtielere stoelen neer te zetten in zachte kleuren. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor neplederen stoelen, of voor stoelen met een zachte stof. Het voordeel aan de neplederen stoelen is het schoonmaken. Als er viezigheid op ligt kan je dit er zo vanaf boenen. Dit is uiteraard een stuk lastiger met de stoffen variant. 

Ruimte

Allereerst moet je kijken naar de hoeveelheid ruimte die je hebt, voordat je gaat nadenken over de aanschaf of bouw van een nieuwe eettafel. Het is namelijk zeer belangrijk dat de ruimte die je overhoudt tussen de muur en de tafel groot genoeg is. Het is ontzettend ergerlijk dat wanneer je nog iets wil pakken uit de keuken, je jezelf iedere keer tussen een krappe ruimte moet wringen. 

Daarnaast is het ook goed om genoeg opbergruimte in de eetkamer te hebben. Bijvoorbeeld voor bestek, glazen, borden, etc. Zo hoef je niet voor elk theelepeltje terug naar de keuken te lopen. Dat bespaart je weer een koude kop thee. 

Tafelkleed

Waarschijnlijk is dit iets dat velen van ons zullen onderschatten, maar met een tafelkleed kan je heel veel doen in een eetkamer. Het kan simpelweg jouw eettafel een compleet andere wending geven. Op deze manier kan je op een speelse wijze omgaan met de seizoenen. Zo kan je voor warmere kleuren gaan tijdens de herfst, en voor meer springende kleuren tijdens de zomer. Ook bij speciale gelegenheden als Pasen en Kerst is het leuk om een toepasselijk printje neer te leggen. Gecoat tafellinnen is de meest handige variant. Het is mogelijk om dit tafelkleed op maat te laten maken en geeft je de ideale schoonmaakmogelijkheid. Aan de ene kant is een stoffen laag en de andere kant heeft een plastic coating, waardoor al het vuil er zo weer af gaat. Ideaal dus!

Dit vind je misschien ook leuk...