Wat kun je doen met een sloopauto?

 

Als je tientallen jaren geleden een auto gekocht hebt die het nu niet meer doet, dan is de kans groot dat je auto een sloopauto geworden is. Het repareren van de auto heeft vaak weinig zin of is zelfs niet meer mogelijk. Dit kan ermee te maken hebben dat het repareren van de auto onwijs duur is, maar ook dat er geen onderdelen meer te verkrijgen zijn. Omdat de auto niet meer kan rijden, is het verstandig om er afstand van te doen. Wil je weten wat je allemaal kunt doen met een sloopauto? Lees dan vooral even verder. 

 

Het verkopen van de auto

Wanneer je afstand wilt doen van je sloopauto, is het verstandig om ervoor te kiezen om je sloopauto te verkopen. De kans is namelijk vrij groot dat je sloopauto wel enkele honderden tot duizenden euro’s waard is omdat een auto veel verschillende metalen bevat. Zo bestaat een auto voornamelijk uit ijzer, blik en kunststof, maar bevat de katalysator ook goud, koper en zilver. Je kunt eenvoudig je sloopauto verkopen via verschillende partijen. Hiervoor kun je een aanvraag indienen via het internet, maar ook kun je telefonisch contact opnemen met deze partijen om te achterhalen wat ze voor je sloopauto over hebben. 

 

De onderdelen verkopen

Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, zijn er allerlei verschillende onderdelen te vinden die nog geld waar zijn. Mocht je over voldoende gereedschappen beschikken, dan is het altijd nog een optie om de volledige auto uit elkaar te halen. Je kunt dan de waardevolle onderdelen zelf verkopen en het afval verkopen aan een metaalboer. Houd er wel rekening mee dat het erg lang kan duren voordat je de auto uit elkaar hebt, maar ook dat het lang kan duren dat de onderdelen verkocht zijn. Mocht je dit niets lijken, dan is het verstandig om je auto naar OSW.nl te brengen. 

 

Snel van je auto af? Contacteer een autosloop

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je zo snel mogelijk van je auto af wilt omdat deze in de weg staat. Je kunt dan altijd contact opnemen met een autosloop, maar je moet er wel rekening mee houden dat je er dan ook vaak geen geld voor krijgt. Dat heeft er voornamelijk mee te maken dat de autosloop de sloopauto komt ophalen en daardoor al veel kosten moet maken. Mocht je dus bereid zijn om de sloopauto gratis weg te doen, dan is het aan te raden om eens contact op te nemen met een autosloop. 

Dit vind je misschien ook leuk...