6 x de lekkerste bieren voor in een Belgisch bierpakket

Een echte bierliefhebber kan een Belgisch biertje vaak erg waarderen. Dat deze bieren gezien worden als de beste ter wereld, hebben ze te danken aan het vakmanschap waarmee deze bieren zijn gebrouwen. Waarschijnlijk ben je wel bekend met Belgische abdijen, hier werden vaak de lekkerste bieren gebrouwen. Omdat er zoveel mooie, speciale en lekkere Belgische biertjes zijn, hebben wij de lekkerste voor je geselecteerd. Met deze bieren weet je zeker dat je een geslaagd Belgisch bierpakket kunt samenstellen.

Affligem blond

Een bekend Belgisch biertje is de Affligem blond. het kan goed zijn dat deze naam je bekend in de oren komt, want dit biertje staat bij veel horecazaken op de kaart. Een Affligem blond is te herkennen aan een fruitige ondertoon. Blond bier is erg populair bij de meeste consumenten, omdat het erg smaakvol is maar niet te zwaar.

Duvel

Ook de Duvel is een bekend Belgisch biertje en hoort zeker thuis in een Belgisch bierpakket. Dit biertje is te gemaakt van de hopsoorten Saaz en Styrian Golding. Ze zorgen voor een lekker fruitige smaak en je zult de smaak van sinaasappel zeker kunnen herkennen. Deze duivel heeft zijn naam wellicht te danken aan het hoge alcohol percentage. Hoewel het flesje er klein uit ziet, zit er maarliefst 8,5% alcohol in. Hoewel het dus een straf biertje is kun je het, misschien wel iets te, makkelijk wegdrinken. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden zodat je een goede keuze zult gaan maken.

Rochefort 10

Een wellicht iets minder bekend biertje is de Rochefort 10. Deze heerlijke trappist moet je niet te snel drinken, want in een flesje zit 11% alcohol. Bij de Rochefort 10 moet je rustig genieten van de fruitige aroma’s van rozijnen, vijg en pruim. Naast deze fruitige smaken, kun je ook de volle smaken van karamel, zoethout en chocola terugproeven. Dit biertje is misschien niet voor iedereen weggelegd, maar wanneer je een bierliefhebber bent is een Rochefort 10 zeker leuk om een keer te proeven.

Tripel karmeliet

De Tripel Karmeliet een weer een bekend biertje dat veel verkocht wordt in de horeca. Je kunt de Tripel Karmeliet herkennen aan een fruitig karakter, waarbij banaan, vanille en sinaasappel een grote rol spelen. Er zit 8,4% alcohol in dit biertje, dus hoewel deze soort erg populair is moet je er rustig van genieten. Een tripel karmeliet is natuurlijk het lekkerst in een bijpassend glas, waar in de romige schuimkraag het beste tot zijn recht komt en dat is zo fijn.

Dit vind je misschien ook leuk...