Welke cocktail moet je absoluut bestellen tijdens een avondje uit?

Laten we eerlijk zijn: een biertje of een wijntje gaat ook weleens vervelen. Soms heb je behoefte om iets nieuws uit te proberen, en gelukkig zijn er genoeg andere alcoholische drankjes om uit te kiezen. Zo staan er bij de meeste bars, restaurants en discotheken in België bijvoorbeeld tientallen verschillende cocktails op de menukaart. Maar welke cocktail kies je dan? Om je een beetje op weg te helpen staan in dit artikel de drie populairste cocktails voor je op een rijtje. Vergeet niet dat cocktails vaak een hogere dosis alcohol bevatten dan bijvoorbeeld een biertje. 

Mojito cocktail

De Mojito cocktail is al jaren één van de meest gedronken cocktails in uitgaansgelegenheden in België. Deze cocktail bevat een mix van rum, limoensap en bruiswater. Het drankje wordt vervolgens geserveerd in een laag glas, met ijsklontjes en takjes munt. De smaak van de Mojito cocktail is zoet en het drankje voelt licht op de tong. Heb je nog nooit eerder een cocktail gedronken? Door de zachte smaak is de Mojito cocktail dan écht een goed begin!

Pina Colada

Ben je een avondje uit tijdens de wintermaanden? Dan heb je misschien minder zin in een Pina Colada. Maar tijdens de warme zomermaanden kun je niet om dit tropische drankje heen, en moet je hem wel uitproberen. Een Pina Colada wordt gemaakt door het mixen van witte rum, ananassap en kokosmelk. Dit zorgt voor de heerlijke tropische smaak én geur, maar daar houdt het niet bij op. Deze vrolijke cocktail wordt namelijk geserveerd in een hoog glas, en wordt meestal versierd met ananas, gekleurde rietjes en kersen. Het geheel zorgt ervoor dat deze cocktail niet alleen tropisch smaakt, maar er ook tropisch uitziet. Perfect voor een zomers avondje op het terras!

Martini

Wie aan cocktails denkt, denkt waarschijnlijk al snel aan de Martini. Door de populaire James Bond films is deze cocktail in korte tijd uitgegroeid tot één van de populairste alcoholische drankjes op de menukaart. Een Martini wordt geserveerd in een speciaal martini-glas, waarin meestal een olijf wordt gedompeld. Het drankje bestaat uit een mix van droge witte vermout en gin. Ben je op zoek naar iets specialer? Probeer dan eens de wodka martini. Bij deze variatie op de klassieke Martini cocktail wordt de gin vervangen door wodka.

Let op, binge drinking is niet goed voor je, om dit te voorkomen is het slim om met mate te drinken, zoek op tijd hulp.

Dit vind je misschien ook leuk...