Zo scoor je voordelige groene zakelijke energie

Steeds vaker kiezen ondernemers voor de groene variant van zakelijke energie. Dat is niet zo vreemd, aangezien er veel voordelen te vinden zijn aan groene stroom. Zo is deze vorm van energie veel minder belastend voor het milieu omdat er minder CO2 wordt uitgestoten bij de productie ervan en omdat groene stroom afkomstig is uit natuurlijke bronnen. Daarnaast kun je ook gewoon in het geval van groene energie beginnen met zakelijk energie vergelijken voor een goede deal. In dit artikel vertellen we je er graag meer over en lees je enkele andere tips om voordelige groene stroom voor je bedrijf te scoren.

Stap over wanneer dat mogelijk is

Wat je in ieder geval moet weten, is dat je altijd moet overstappen op het moment dat dat kan. Dat is een van de zaken die menig ondernemer nog wel eens vergeet. Vaak zijn ze wel tevreden met het energiebedrijf waar ze zitten of vergeten ze het gewoon om over te stappen. Dat is enorm zonde, want op die manier ben je sowieso meer geld dan nodig kwijt aan je zakelijke energie. Wist je dat er altijd wel ergens anders een betere energiedeal te scoren is? Zakelijke energieleveranciers stunten namelijk altijd met hun energieprijzen en aanbiedingen wanneer ze nieuwe klanten willen trekken. Ze geven kortingen of aantrekkelijke welkomstcadeaus waarmee je in verhouding goedkoper uit bent dan wanneer je blijft hangen bij je eigen energiecontract. Maar: het energiebedrijf waar je zit, ziet je natuurlijk niet graag gaan. Wat je dus ook nog kunt doen, is vragen of zij een aanbieding voor je kunnen maken waardoor je daar kunt blijven. Het is in ieder geval belangrijk om íets te doen zodat je niet te veel betaalt voor je zakelijke energie.

Begin met groene zakelijke stroom vergelijken

Ben je van plan om over te stappen dan vraag je je misschien wel af waar je zo snel een ander passend energiecontract voor je bedrijf kunt vinden. Heel simpel: door te beginnen met zakelijk energie vergelijken. Het maakt niet uit of je start met energie vergelijken grootzakelijk of kleinzakelijk; je kunt in beide gevallen gewoon een zakelijke energie vergelijker gebruiken. Dat is een handige online tool die voor jou op zoek gaat naar de beste match op basis van je jaarlijkse energieverbruik. In deze tool geef je aan dat je een groen energiecontract wil afsluiten en de tool doet de rest. Binnen enkele minuten weet je precies welke energiecontracten op dat moment het meest voordelig zijn voor jouw onderneming. Omdat zo’n zakelijke energievergelijker eigenlijk altijd onafhankelijk is, krijg je het meest complete aanbod te zien. Dat houdt in dat je niet verder hoeft te zoeken. Hoe fijn is dat?

Wek je eigen groene stroom op met zonnepanelen

Tot slot is er nog een manier om geld te besparen op groene zakelijke energie en dat is door je eigen zonne-energie op te wekken. Natuurlijk moet je daar wel eerst een investering voor doen om zonnepanelen en een omvormer aan te schaffen. Maar zodra je die hebt, duurt het gemiddeld slechts acht tot tien jaar totdat je die investering eruit hebt. Vervolgens maak je nog tien tot vijftien jaar gebruik van gratis zonne-energie! Dat is zo’n investering dus absoluut meer dan waard. Het grote voordeel van zonnepanelen voor je bedrijf is dat je niet meer afhankelijk bent van wat er zoal op de energiemarkt gebeurt. Gaan de energietarieven ineens omhoog? Daar merk je niet zoveel van, aangezien je gebruik maakt van je eigen groene stroom. Met zonnepanelen zit je dus helemaal goed wanneer de energietarieven ineens stijgen. Uiteraard is het ook mooi meegenomen dat je je eigen verantwoorde stroom opwekt. Kortom: geld besparen door zonnepanelen aan te schaffen duurt wellicht eventjes, maar levert je uiteindelijk gratis energie op die ook nog eens groen is. Over geld besparen gesproken!

Dit vind je misschien ook leuk...